Wednesday, November 29, 2006

Cum vad eu Romania in Uniunea Europeana....





Uniunea Europeana?? Se pare ca in ultima perioada, de fapt ultimii ani Uniunea Europeana pare a fi "la moda".Toate tarile apartinanad Europei doresc sa intre in aceasta "uniune" care a devenit atat de populara.
Toti credem ca apatinnd Uniunii Europene tara se va dezvolta atat economic, social toate domeniile se vor dezvolta in general, poate ca asa va fi, vor veni investitori straini, se vor crea noi locuri de munca , astfel clasa de mijloc va fi mai mare, vor creste salariile dar concomitent cu acestea, taxele, impozitele, preturile alimentelor si a celorlalte produse.
Cum unii vecini ai tarii noastre ,
membri ai Uniunii Europene , vin sa faca cumparaturi in Romania probabil asa vom cauta si noi o tara pentru cumparaturi.
Dupa 1.01.2007 Romania va incepe sa-si schimbe fata devenind o tara dezvoltata, dar romanii vor fi greu de schimbat.Vom fi tot o tara plina de gunoaie, chiar daca Uniunea solicita sortarea si reciclarea acestora, tot romanul va face asa cum a fost obisnuit nu asa cum i se cere.
Momentan se incearca eliminarea mitei si a
coruptiei, romanii fiind obisnuiti deja cu faptul ca trebuie sa dea mita dupa cum se si spune"dai un ban da stai in fata" se merge pe aceasta ideie , astfel mita nici nu va fi refuzata si se va da pana se va mai putea.
Se pare ca intrarea in Uniunea Europeana ne este folositoare in special pentru libera circulatie si pentru acele
fonduri de dezvoltare primite.
Sunt multe probleme cu care se confrunta Romania in prezent dar, intr-un final cred ca Romania va deveni o tara dezvoltata a Uniunii Europene, dar dupa destui ani incat sa intelegem ca...dupa parerea mea.
Uniunea ne da dar mai mult ne ia.